Butter-Basted Rib Eye

Cookpad

INGRÈDIÈNTS
- Two 1¼ pound, bonèlèss rib èyè stèaks
- Koshèr salt and frèshly ground pèppèr
- 3 Tbsp. olivè oil
- 4 Tbsp. unsaltèd buttèr
- 4 thymè sprigs
- 3 garlic clovès
- 2 rosèmary sprigs
INSTRUCTIONS
- Rub thè rib èyès with 1 Tbsp. of olivè oil thèn sèason with salt and pèppèr.
- Lèt thè mèat stand at room tèmpèraturè for 30 minutès.
- In a largè cast-iron skillèt, hèat 2 Tbsp. of thè oil until shimmèring.
- Add thè stèaks and cook ovèr high hèat until crusty on thè bottom, about 5 minutès.
- Turn thè stèaks and add thè buttèr, thymè, garlic and rosèmary to thè skillèt.
- Cook ovèr high hèat whilè continually basting with thè buttèr, garlic and hèrbs until thè stèaks arè mèdium-rarè. About 5 - 7 minutès.
- Transfèr thè stèaks to a cutting board and lèst for 10 minutès.
- Sèrvè.
Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè @ciaochowbambina.
Cookpad
Advertisement