Cauliflower Bagels
Cauliflower Bagels by , Low Carb Recipes 2017-7-28
Crusty chewy bagels made with cauliflower! They taste like cheesy cauliflower bagels and are low carb, gluten free, wheat free and keto.
Prep Time: 30 minutes
Cook time: 22 minutes
Total time: 52 minutes
Servings: 6 Servings
• 4 cûps fïnëly chòppëd càûlïflòwër rëdûcëd tò 1 ½ cûp drïëd càûlïflòwër (sëë nòtës)
• ¼ cûp sûpërfïnë àlmònd flòûr
• ¼ cûp còcònût flòûr
• 2 tsp bàkïng pòwdër
• 2 cûps shrëddëd lòw mòïstûrë pàrt skïm mòzzàrëllà chëësë
• 4 làrgë ëggs dïvïdëd
• ëvërythïng bàgël sëàsònïng
1. Prëhëàt òvën tò 400°F. Lïnë à làrgë bàkïng shëët wïth pàrchmënt pàpër.
2. In à làrgë bòwl, àdd drïëd càûlïflòwër, àlmònd flòûr, còcònût flòûr, bàkïng pòwdër, mòzzàrëllà, 3 ëggs (thë rëmàïnïng ëgg ïs rësërvëd fòr ëgg wàsh). Mïx ûntïl ëvërythïng ïs ëvënly còmbïnëd ànd mòïst.
3. Pàck bàttër ïntò à ½ cûp mëàsûrïng cûp. Màkë sûrë tò prëss dòwn ànd còmpàct ït, tò këëp thë bàttër fròm crûmblïng. Tûrn thë mëàsûrïng cûp ûpsïdë dòwn òntò prëpàrëd bàkïng shëët ànd shàkë cûp à lïttlë sò thë bàttër slïdës òût. Whën ït slïdës òût, ït shòûld stïll hòld thë fòrm òf thë mëàsûrïng cûp, mûch lïkë à cûp òf pàckëd bròwn sûgàr.
4. Tò shàpë bàgëls, ûsë ònë fïngër tò crëàtë à hòlë ïn thë cëntër. Thën slòwly wïdën ànd strëtch òût thë hòlë. Usë yòûr hànds tò ròûnd thë ëdgës ànd tòp òf thë bàgël. Whën yòû àrë fïnïshëd, thë bàgël shòûld bë àbòût thë sïzë òf à càkë dònût ànd thë sûrfàcë shòûld bë às smòòth às yòû càn gët ït.
5. Whïsk rëmàïnïng ëgg. Brûsh òn bàgëls. Sprïnklë gënëròûsly wïth ëvërythïng bàgël sëàsònïng.
Read More this full recipes at Cauliflower Bagels
Crusty chewy bagels made with cauliflower! They taste like cheesy cauliflower bagels and are low carb, gluten free, wheat free and keto.
Prep Time: 30 minutes
Cook time: 22 minutes
Total time: 52 minutes
Servings: 6 Servings
INGREDIENTS:
• 4 cûps fïnëly chòppëd càûlïflòwër rëdûcëd tò 1 ½ cûp drïëd càûlïflòwër (sëë nòtës)
• ¼ cûp sûpërfïnë àlmònd flòûr
• ¼ cûp còcònût flòûr
• 2 tsp bàkïng pòwdër
• 2 cûps shrëddëd lòw mòïstûrë pàrt skïm mòzzàrëllà chëësë
• 4 làrgë ëggs dïvïdëd
• ëvërythïng bàgël sëàsònïng
INSTRUCTIONS:
1. Prëhëàt òvën tò 400°F. Lïnë à làrgë bàkïng shëët wïth pàrchmënt pàpër.
2. In à làrgë bòwl, àdd drïëd càûlïflòwër, àlmònd flòûr, còcònût flòûr, bàkïng pòwdër, mòzzàrëllà, 3 ëggs (thë rëmàïnïng ëgg ïs rësërvëd fòr ëgg wàsh). Mïx ûntïl ëvërythïng ïs ëvënly còmbïnëd ànd mòïst.
3. Pàck bàttër ïntò à ½ cûp mëàsûrïng cûp. Màkë sûrë tò prëss dòwn ànd còmpàct ït, tò këëp thë bàttër fròm crûmblïng. Tûrn thë mëàsûrïng cûp ûpsïdë dòwn òntò prëpàrëd bàkïng shëët ànd shàkë cûp à lïttlë sò thë bàttër slïdës òût. Whën ït slïdës òût, ït shòûld stïll hòld thë fòrm òf thë mëàsûrïng cûp, mûch lïkë à cûp òf pàckëd bròwn sûgàr.
4. Tò shàpë bàgëls, ûsë ònë fïngër tò crëàtë à hòlë ïn thë cëntër. Thën slòwly wïdën ànd strëtch òût thë hòlë. Usë yòûr hànds tò ròûnd thë ëdgës ànd tòp òf thë bàgël. Whën yòû àrë fïnïshëd, thë bàgël shòûld bë àbòût thë sïzë òf à càkë dònût ànd thë sûrfàcë shòûld bë às smòòth às yòû càn gët ït.
5. Whïsk rëmàïnïng ëgg. Brûsh òn bàgëls. Sprïnklë gënëròûsly wïth ëvërythïng bàgël sëàsònïng.
Read More this full recipes at Cauliflower Bagels
462 Comment
Rated 4/14 based on 14 Customer Reviews
Advertisement