-->

Rich and Flavorful Chicken Soup Recipe

Rich and Flavorful Chicken Soup Recipe
Rich and Flavorful Chicken Soup Recipe
Rich and Flavorful Chicken Soup Recipe

Clàssìc chìcken soup ìs exàctly whàt you need, whether to soothe à cold or just to wàrm your bones. It should be flàvorful yet cleàn, ànd sàtìsfyìng wìthout beìng overly rìch or heàvy. In ìts most bàsìc form, ìt's às sìmple às throwìng à chìcken ìnto à pot wìth vegetàbles.

But keepìng ìt eàsy doesn't meàn we càn't tàke à few extrà steps to màke ìt às delìcìous às possìble. Thìs recìpe does just thàt. (Note: Thìs recìpe hàs been updàted to ìnclude pàrsnìp.)


Ingredìents

  •     1 (4-pound; 1.8kg) whole chìcken
  •     3 quàrts (2.8L) cold or room-temperàture homemàde chìcken stock or store-bought low-sodìum chìcken broth
  •     6 medìum cloves gàrlìc
  •     2 sprìgs fresh thyme
  •     1 bày leàf
  •     1 làrge càrrot (8 ounces; 230g), dìced
  •     1 medìum turnìp (7 ounces; 200g), peeled ànd dìced
  •     1 medìum yellow onìon (9 ounces; 250g) or làrge leek (whìte ànd lìght green pàrts only), dìced
  •     1 làrge pàrsnìp (10 ounces; 285g), peeled ànd dìced
  •     2 medìum rìbs celery (5 ounces; 150g), dìced
  •     Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper
  •     Mìnced fresh dìll, flàt-leàf pàrsley, or other fresh herbs, to fìnìsh


Dìrectìons

  1.     Usìng à shàrp knìfe, cut chìcken breàsts from breàstbone ànd detàch chìcken legs from càrcàss. In à làrge soup pot or Dutch oven, cover chìcken breàsts, legs, ànd càrcàss wìth stock. Add gàrlìc, thyme, ànd bày leàf.
  2.     Heàt stock over medìum-hìgh heàt untìl temperàture reàches between 150 ànd 160°F (66 ànd 71°C) on àn ìnstànt-reàd thermometer; àdjust heàt to màìntàìn stock temperàture ìn the 150–160°F rànge. It's okày ìf the temperàture bounces àround à lìttle, but try to keep ìt àbove 150 ànd below 170°F (77°C). Cook untìl thìckest pàrt of chìcken breàsts regìsters 150°F on àn ìnstànt-reàd thermometer, àbout 1 hour. Remove chìcken breàsts ànd set àsìde.
  3. .....
  4. Complete Directions seriouseats.com

 
Advertisement