Keto Death by Chocolate Cake
Cookpad
INGRÈDIÈNTS
CAKÈ
- 2 cups blanchèd finèly ground almond flour
- 1 cup granular èrythritol, or prèfèrrèd swèètènèr
- 1/2 cup unswèètènèd cocoa powdèr
- 1 tsp baking powdèr
- 1/2 cup buttèr, softènèd
- 1 tsp vanilla èxtract
- 2 èggs
- 1 cup unswèètènèd almond milk
FROSTING
- 8 oz crèam chèèsè, softènèd
- 1/2 cup buttèr, softènèd
- 1/3 cup powdèrèd èrythritol
- 1 tsp vanilla èxtract
- 3 tbsp unswèètènèd cocoa powdèr
- 2 tbsp hèavy whipping crèam
OPTIONAL
- Lily's Chocolatè Chips (for drizzling and sprinkling around èdgès)
INSTRUCTIONS
CAKÈ
- Prèhèat thè ovèn to 350 dègrèès.
- In a largè bowl, mix thè almond flour, èrythritol, cocoa powdèr, and baking powdèr until fully combinèd. Mix in thè buttèr and vanilla. Crack opèn thè èggs into thè bowl and stir until complètèly combinèd, thèn stir in thè almond milk.
- Prèparè thrèè 6-inch round cakè pans (or work in batchès if nèèdèd) Gènèrously buttèr or usè pan spray to prèvènt sticking. Thèn èvènly pour battèr bètwèèn thrèè pans.
- Placè thè pans into thè ovèn and bakè for 20-25 minutès(ovèns vary) until it springs back whèn you touch and a toothpick comès out clèan.
- Lèt cool complètèly bèforè rèmoving from thè pan or it may (will) fall apart. I find lètting it cool to room tèmp for a fèw hours thèn kèèping in thè fridgè ovèrnight yièlds thè bèst rèsults.
FROSTING
- In a largè bowl, whip all ingrèdiènts togèthèr until fluffy, 3-5 minutès.
- To assèmblè: placè first cakè on work surfacè and sprèad ⅓ of frosting ovèr top. Placè sècond cakè layèr and add frosting, rèpèat and smooth frosting ovèr top.
- Add any optional toppings/drizzlès as dèsirèd.
Gèt full instructions, visit Original Rècipè @heyketomama.
Cookpad
Advertisement