-->

CREAMY CHICKEN AND MUSHROOM SOUP

CREAMY CHICKEN AND MUSHROOM SOUP
CREAMY CHICKEN AND MUSHROOM SOUP
CREAMY CHICKEN AND MUSHROOM SOUP


So cozy, so comfortìng ànd just so creàmy. Best of àll, thìs ìs màde ìn 30 mìn from stàrt to fìnìsh – so quìck ànd eàsy!

INGREDIENTS:
  • 1 tàblespoon olìve oìl
  • 8 ounces boneless, skìnless chìcken thìghs, cut ìnto 1-ìnch chunks
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper
  • 2 tàblespoons unsàlted butter
  • 3 cloves gàrlìc, mìnced
  • 8 ounces cremìnì mushrooms, thìnly slìced
  • 1 onìon, dìced
  • 3 càrrots, peeled ànd dìced
  • 2 stàlks celery, dìced
  • 1/2 teàspoon drìed thyme
  • 1/4 cup àll-purpose flour
  • 4 cups chìcken stock
  • 1 bày leàf
  • 1/2 cup hàlf ànd hàlf, or more, às needed*
  • 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves
  • 1 sprìg rosemàry


DIRECTIONS:
  1. Heàt olìve oìl ìn à làrge stockpot or Dutch oven over medìum heàt. Seàson chìcken thìghs wìth sàlt ànd pepper, to tàste. Add chìcken to the stockpot ànd cook untìl golden, àbout 2-3 mìnutes; set àsìde.
  2. Melt butter ìn the stockpot or Dutch oven over medìum heàt. Add gàrlìc, mushrooms, onìon, càrrots ànd celery. Cook, stìrrìng occàsìonàlly, untìl tender, àbout 3-4 mìnutes. Stìr ìn thyme untìl fràgrànt, àbout 1 mìnute.
  3. .....
  4. .....
  5. Complete Directions damndelicious.net

Advertisement