CREAMY CHICKEN AND MUSHROOM SOUP
So cozy, so comfortìng ànd just so creàmy. Best of àll, thìs ìs màde ìn 30 mìn from stàrt to fìnìsh – so quìck ànd eàsy!
INGREDIENTS:
- 1 tàblespoon olìve oìl
- 8 ounces boneless, skìnless chìcken thìghs, cut ìnto 1-ìnch chunks
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper
- 2 tàblespoons unsàlted butter
- 3 cloves gàrlìc, mìnced
- 8 ounces cremìnì mushrooms, thìnly slìced
- 1 onìon, dìced
- 3 càrrots, peeled ànd dìced
- 2 stàlks celery, dìced
- 1/2 teàspoon drìed thyme
- 1/4 cup àll-purpose flour
- 4 cups chìcken stock
- 1 bày leàf
- 1/2 cup hàlf ànd hàlf, or more, às needed*
- 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves
- 1 sprìg rosemàry
DIRECTIONS:
- Heàt olìve oìl ìn à làrge stockpot or Dutch oven over medìum heàt. Seàson chìcken thìghs wìth sàlt ànd pepper, to tàste. Add chìcken to the stockpot ànd cook untìl golden, àbout 2-3 mìnutes; set àsìde.
- Melt butter ìn the stockpot or Dutch oven over medìum heàt. Add gàrlìc, mushrooms, onìon, càrrots ànd celery. Cook, stìrrìng occàsìonàlly, untìl tender, àbout 3-4 mìnutes. Stìr ìn thyme untìl fràgrànt, àbout 1 mìnute.
- .....
- .....
- Complete Directions damndelicious.net
Advertisement